نقاشی ساختمان

نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان به زبان ساده

تزیینات داخلی
5/5 - (1 امتیاز)

آموزش نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان به زبان ساده

یکی از هنر هایی که در زمینه تزیینات داخلی ساختمان حائز اهمیت است و در واقع مرحله نهایی از تکامل ساختمان محسوب می شود، هنر نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان می باشد.

هر چقدر در این مرحله دقت و ظرافت بیشتری داشته باشیم، ماحصل طراحی دکوراسیون ما بیشتر چشمگیر خواهد بود. استفاده مناسب از طیف های رنگی به فراخور سبک دکوراسیون انتخابی در کنار کیفیت کار اجرایی هنری است که بایستی از یک نقاش ماهر بخواهیم.

اما ممکن گاهی به لحاظ دلایل متعدد منجمله صرفه جویی در هزینه بخواهیم خودمان اقدام به نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان خود نماییم که در این صورت با ما همراه باشید.

قبل از اینکه اقدام به  نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان و منزل خود کنید ابتدا باید متریال و ابزارهای مورد نیاز را فراهم آورید که این متریال و ابزار شامل موارد زیر می باشد.

لوازم مورد نیاز برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان :

1- رنگ ( روغنی، پلاستیک، اکرولیک ) 2- مل یا پودر بتونه 3- سمباده 4- کاردک و لیسه 5- روغن بتونه 6- روغن زیرکار 7- غلطک و قلم مو 8- حلال رنگ 9- ماده رنگ 10- تخته بتونه

صاف کردن سطح برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان:

در ابتدا با استفاده از سنباده کشیدن و تیغ زدن بر سطح دیوار سطح کار را کاملا صاف و صیقلی نمایید.

اگر گچ دیوار به سبب رطوبت به حالت ورقه ای و یا باد کرده در آمده است ابتدا باید آنها را با کاردک پهن یا برس سیمی ترمیم کرده و در صورت نیاز با یک لایه گچ، سطح را صاف و هموار نمایید . سپس روی آن را با کاردک بکشید تا تکه های اضافی ریخته شود.

روغن زیرکار:

سپس روغن زیر کار بر سطح دیوار می زنیم اینکار موجب می شود گچ دیوار سفت شده و از ترک خوردن جلوگیری کند همچنین دیوار اماده بتونه و آستر شود. از فواید دیگر روغن زیر کار ایجاد انسجام در لایه های رنگ بر دیوار است.

بعد از خشک شدن روغن زیر کار در این مرحله باید دیوار بتونه شود که با توجه به نوع کار یک یا دو دست بتونه می شود.

طرز تهیه بتونه برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان :

کلا دو نوع بتونه برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان داریم:

نخست بتونه معمولی یا بتونه پلاستیک که مخصوص دیوارهای رنگ پلاستیک است که ساخت آن بدین صورت است که ابتدا مقداری پودر مل را روی تخت می ریزیم سپس مقداری آب ریخته و با هم مخلوط می کنیم .

دوم بتونه روغنی که برای ساخت آن ابتدا روغن بتونه و پودر مل را با هم مخلوط می کنیم .

در ادامه رنگ روغن به ان اضافه می کنیم. لازم به ذکر است اضافه کردن روغن بتونه به آن الزامی نیست اما حتما باید رنگ روغن براق در بتونه روغنی استفاده کنیم و گرنه بتونه به صورت چروک در می آید.و اگر می خواهید بتونه سفت شود مقدار پودر را اضافه کنید .

بعد از آنکه بتونه آماده را خوب ترکیب کردید خرابی و شیارهای روی دیوار را با استفاده از بتونه پرنمایید و با کاردک مخصوص بتونه را از بالا به پایین روی شیارها بکشید .

شیارهای کوچک را با همین روش بتونه کاری نمایید ولی شیارهای بزرگتر را از ابتدا تراشیده و از ذرات گچ و رنگ پاک کنید و سپس آن را مرطوب کنید و باکاردک بتونه را در جهت شیار روی آن بکشید و در صورتی نیاز چند بار تکرار کنید چرا که بتونه ها پس از خشک شدن در شیار یا حفره اندکی جمع می شود.

لذا بایستی پس از حدود یک ساعت مجدد بتونه کاری شود در آخر پس از خشک شدن بتونه روی آن را با سنباده نرم هموار کنید تا سطح سنباده بسیار صاف و عاری از لکه شود.

سنباده کاری دیوارهای بتونه شده ایجاد گردو خاک بر روی دیوار می کند و نیاز است قبل از رنگ آمیزی دیوار و یا آستر با یک دستمال نمناک سطح دیوار را از گرد و خاک پاک کنیم.

آستر زدن:

پس از هموار سازی بتونه و پاک سازی آن نوبت به آستری می رسد که معمولا پیش از رنگ کاری بر سطوح دیوار زده می شود .

دقت نمایید، ممکن است آستری از رنگ آستر مخصوص استفاده گردد و یا از همان رنگ اصلی استفاده گردد که در هر دو صورت به آن آستر می گویند.

رنگ آستر سطح بسیار خوبی را برای رنگ آمیزی نهایی بوجود می اورد و قصور در استفاده از آستری به چسبندگی نامناسب رنگ نهایی منجر می شود و ممکن است مجبور شوید آن را مجدد رنگ بزنید.

رنگ آستری سایه های ناشی از روی هم افتادن چند دست رنگ را کاهش می دهد و رنگ یکنواخت تری را بوجود می آورد. رنگهای آستری باید تا هنگام نزدیک شدن به رنگ اصلی روشن شوند.

لکه گیری و موج گیری:

پس از رنگ استری نوبت به لکه گیری و موج گیری می رسد که این مرحله با بتونه مخصوصی صورت می گیرد این مرحله از اصلی ترین مراحل رنگ امیزی است که هر چقدر به انجام رسد نقاشی با کیفیت و زیباتری نمایان خواهد شد.

سمباده زدن:

پس از لکه گیری باید یک سنباده کاری نرم روی دیوارها کشیده شود و مجددا گردو خاک دیوارها توسط پارچه مرطوب گرفته شود تا سطح کار آماده آستر دوم شود.تغییر نوع رنگ از این مرحله به بعد ناممکن است.

رنگ رویه یا رنگ نهایی در نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان :

و در مرحله پایان نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان – رنگ رویه یا دست سوم- را بروی دیوار می زنند و مراحل کار نقاشی به پایان می رسد.
رنگ آمیزی با دو روش با قلم مو و غلطک انجام می گیرد که به شرح هر یک بطور جداگانه می پردازیم:

نقاشی و رنگ آمیزی با قلم مو :

در روش اول در استفاده از قلم، ابتدا موهای قلم مو را روی انگشتانتان به جلو عقب بکشید این کار موها را باز و بسته کرده و ذرات یا گرد و خاک را پاک می کند.

قلم مو را به راحتی از نزدیک قاعده دسته در دست بگیرید و نصف طول موهای قلم را در ظرف رنگ فرو کنید و با قلم مو به آرامی به کناره ظرف بدنه ضربه بزنید.

هنگامی که قلم مو را روی سطح دیوار می کشید فشار فقط باید به اندازه ای باشد که موها کمی به طرف نوگ قلم خم شوند .

با ضربات ثابت و یکنواخت رنگ کنید از قلم مو… برای رنگ زدن استفاده نکنید و نگذارید قلم مو روی نوک موهای خود در قوطی نیمه خالی رنگ یا حلال باقی بماند.

پس از هر بار مصرف باید قلم موها را با حلال های مربوطه کاملا تمیز بماند. پس از هر بار مصرف باید قلم موها را با حلالهای مربوطه کاملا تمیز کنید.

برای کسب پرداختهای واقعا صاف چند دست رنگ لازم است. به هر حال، روش کار آن است که هر دست رنگ را پس از خشک شدن کامل صاف کنید که این کار با سنباده زدن (پشم فولاد-پوست آب) انجام گیرد.

روش دوم نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان با غلتک است :

این روش بهتر از استفاده از قلم مو است در انتخاب غلطک سعی نمایید از غلتک نقاشی مرغوب (ب ااهرم دسته تلسکوپی ) که از پشم طبیعی گوسفند است استفاده نمایید

چرا که این نوع غلطک رنگ را به خود بهتر جذب می نماید و کار با آن راحت تر و مناسبتر است البته در مورد گوشه ها که غلطک امکان پوشش ندارد قلم مو کاربرد بهتری دارد اگر چه غلطک های کوتاهتر مخصوصی برای استفاده از در قسمت های ناهموار، قاب پنجره و گوشها ساخته شده است که در موارد فوق قابل استفاده است.

در این روش موهای غلطک نقاشی را از درازا به اندازه نصف یا کمتر در داخل رنگ نمایید و رنگهای اضافی را نیز مرتبا با توری مشبک مخصوص داخل ظرف تخلیه کنید.

نحوه رنگ زدن با غلتک

نحوه رنگ زدن باید پشت سر هم و یکنواخت انجام گیرد و بایستی غلطک را روی دیوار از بالا به سمت پایین به حرکت درآورید. جهت حرکت دست ها باید به شکلی باشد که رنگ غلطک را به حالت یکپارچه روی سقف یا دیوارها قرار گیرد.

بهتر است جهت نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان ابتدا از سمت پنجره ها به طرف فضای داخلی انتخاب نمایید. لازم به ذکر است ابتدا از سمت پنجره ها به طرف فضای داخلی انتخاب نمایید.

لازم به ذکر است ابتدا سقفها را رنگ بزنید، زیرا احتمال پاشیدن دانه های رنگ به دیوارها وجود دارد.

هرگز غلطک را پی دیر پی در یک مسیر حرکت ندهید زیرا همان لایه نازک ابتدایی کفایت می کند.

کارگروه یاشیل مفتخر است با بهره گیره از تجارب و سوابق درخشان خود در زمینه نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان های مسکونی, تجاری و اداری در خدمت شما عزیزان باشد.

( انتخاب یاشیل ، انتخاب سبز است )

برای مشاهده قیمت نقاشی ساختمان می توانید اینجا کلیک نمایید

اینستاگرام یاشیل

شما می توانید برای دیدن نمونه کار های بیشتر به صفحه اینستاگرام یاشیل سر بزنید

2 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up