پارکت لمینت

پارکت لمینت و همه چیز که باید برای خرید و اجرای آن بدانید

تزیینات داخلی, طراحی داخلی
5/5 - (1 امتیاز)

پارکت لمینت و همه چیز که باید برای خرید و اجرای آن بدانید

پارکت لمینت یکی از آیتم های محبوب و پرکاربرد در دکوراسیون داخلی می باشد که در این مقاله سعی داریم بسیاری از جنبه مهم در انتخاب ، نصب و نگهداری ان را بررسی نماییم.

تعریف پارکت لمینت

پارکت لمینت ( parquet laminate ) نوعی پوشش کف است که اصطلاحا به آن لمینت، لامینت، پارکت لمینت و حتی به اشتباه پارکت نیز می‌گویند. جنس لمینت از HDF (High density fiberboard) با یک لایه ملامینه روی آن می‌باشد. این نوع پوشش از 4 لایه فشرده تشکیل شده است

کاربردهای پارکت لمینت

لمینت پوششی مناسب برای کف منازل مسکونی، اداری و تجاری است که عمده مصرف آن در منازل و واحدهای مسکونی می‌باشد.

مزایا و معایب پارکت لمینت

مزایا

  • پارکت لمینت‌ها به کف اتاق چسبانده نمی‌شوند، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک (Clic) گفته می‌شود و دور تا دور لمینت‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می‌شوند. افزایش سطح کار ، باعث بیشتر شدن وزن لمینت‌های در هم قفل شده می‌شود و همین وزن، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت‌ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می‌باشد.
  • به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت‌ها، کف اتاق صدمه نمی‌بیند. به عنوان مثال اگر کف اتاقی سنگفرش باشد و روی آن لمینت اجرا شود، اگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت‌ها را جمع کنیم، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح سنگ زیرین وارد شود، می‌توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت‌ها را می‌توان تا چندین بار پس از نصب جمع آوری و مجددا در محلی دیگر نصب کرد.
  • پارکت لمینت‌ها به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می‌شود، پس از اجرای کامل، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می‌کنند.
  • فوم زیر پارکت لمینت‌ها علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می‌باشد.
  • لمینت‌ها نسبت به آب بسیار مقاوم‌تر از پارکت‌های چوبی قدیمی هستند. ولی کاملا مقاوم در برابر آب نیستند.
  • لمینت‌ها نسبت به اجسام نوک تیز بسیار مقاومتر از پارکت‌های قدیمی هستند.
  • سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست. به طور میانگین یک واحد با مساحت 100 متر مربع در یک روز الی یک روز و نیم اجرا می‌شود.
  • پس از نصب نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می‌رسد، پس از نظافت، می‌توان وسایل را روی آن چید.
  • بسیار مقرون به صرفه‌تر از دیگر مصالح ساختمانی مانند سنگ، سرامیک و … می‌باشد.

معایب

  • یکی از معایب پارکت و لمینت یا کفپوش‌های چوبی نسبت به سرامیک، مقاومت کم آنها در برابر سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی کف نسبت به کفپوش سرامیک می‌باشد که می‌توان گفت استفاده لمینت در صورت گرمایش از کف مناسب نیست هرچند برخی از شرکت‌های تولیدکننده با افزایش ضریب انتقال حرارتی سعی در رفع این نقص نموده‌اند اما با این حال استفاده از آن توصیه نمی‌شود.
  • پارکت‌های لمینت مشکلاتی که پارکت‌های دیگر دارند از قبیل ایجاد سر و صدا موقع راه رفتن، یا نم و رطوبت و خطر آتش‌سوزی را به آن اندازه ندارند ولی عاری از آن هم نیستند. این کفپوش‌ها هم نیاز به واکس‌زدن دارند. در صورت نفوذ رطوبت یا کثیفی به زیر آنها تمیز کردنشان مشکل می‌باشد. در تابستان، گرم شدن هوا باعث انبساط کفپوش‌ها شده و به مرور به آن آسیب می‌رساند مگر اینکه فضایی برای این قضیه در نظر گرفته شود که این موضوع هم مشکل نفوذ آب را به زیر کفپوش به دنبال خواهد داشت.
  • ایجاد درز بین لمینت به دلیل عدم رعایت میزان انبساط و انقباض یا تراز نبودن کف، شکستن قفل‌ها به دلیل گذاشتن اجسام سنگین یا عدم توجه به ضخامت لمینت، قابل شستشو نبودن (قابلیت طی‌کشی دارد)، قابل استفاده نبودن در گرمایش از کف بخصوص در لمینت‌های دارای مغزMDF ، خط و خش سریع استانداردهای (AC1 – AC2 ) از دیگر معایب لمینت محسوب می‌شود.

 

پارکت لمینت

اجزاء تشکیل دهنده پارکت لمینت

لايه‌هاي تشکيل دهنده پارکت لمينت عبارتند از:

  1. لايه فوقاني: از ترکيب اکسيد آلومينيوم اشباع شده با رزين مي‌باشد که باعث زيبايي و استحکام محصول شده است.
  2. لايه کاغذ طراحي: لايه طراحي از جنس کاغذ بوده و در پروسه توليد بين لايه فوقاني و لايه اصلي (HDF) قرار گرفته و مشخص کننده طرح و رنگ مي‌باشد.
  3. لايه مياني HDF: لايه اصلي پارکت لمینتHDF  محسوب شده و با فشردگي بسياري که داراست، استحکام فوق‌العاده به همراه حداقل جذب آب را به ارمغان آورده است.
  4. لايه تحتاني: که از ترکيب رزين و يک لايه عايق تشکيل شده است که مستقيما بر روي فوم مصرفي قرار مي‌گيرد .

پارکت لمینت

مشخصات فنی پارکت لمینت

لمینت‌ها معمولاً مستطیل شکل هستند و ابعادی در حدود عرض بین 14 تا 25 سانتیمتر و طولی بین 120 تا 140 سانتیمتر دارند، ضخامتلمینت‌ها معمولاً 8، 10 و 12 میلیمتر است.

توصیه می‌شود برای منازل از پارکت‌های با ضخامت حدود8 میلیمتر و در مکان‌های عمومی با تردد بالا از انواع 12 میلیمتر آن استفاده شود.

لمینت را روی فوم نصب می‌کنند، لمینت‌ها دور تا دور و در هر چهار ضلع دارای شیارهایی (کلیک) هستند که در هنگام نصب، شیارها در یکدیگر قفل می‌شوند یا به اصطلاح کلیک می‌شوند و همین کلیک‌ها عامل ثابت نگهداشتن لمینت‌ها بر روی کف می‌باشد.

و به همین علت نوع کلیک لمینت انتخابی بسیار با اهمیت است، لمینت به کف زیرین خود آسیب نمی‌زند و می‌توان تا چند بار آن را جمع و در محل دیگری مجدداً نصب کرد، لمینت به راحتی خش بر نمی‌دارد، همچنین در اثر حرارت سیگار نمی‌سوزد، فوم زیر لمینت باعث می‌شود تا هم عایق صدا باشد و هم عایق حرارت و برودت.

سرعت نصب لمینت بسیار بالاست به عنوان مثال ۱۰۰ متر مربع تقریبا در یک روز به اتمام می‌رسد و بلافاصله پس از نصب می‌توان وسایل را بر روی آن چید، لمینت‌ها به طور معمول آنتی‌باکتریال و ضد حشره هستند.

لمینت‌ها نسبت به آب نیز مقاومت خوبی دارند و به راحتی پارکت، آب را به خود جذب نمی‌کنند، البته این به معنای ضد آب بودن لمینت نیست و اگر آبی بر روی آن ریخته شد بایستی به سرعت جمع شود، لمینت‌ها بر اساس ضریب سایشی (پاخور) دارای استانداردهای مختلفی هستند که با AC نشان داده می‌شوند مانند AC2, AC3, AC4 .

پارکت لمینت محصولی است تشکیل شده از یک لایه اصلی (HDF (High Density Fiber که بر روی هر دو طرف آن با استفاده از نیروهای پرس و دمای معین و تحت زمانهای مشخص، لایه‌های مختلفی پرس شده و پس از سپری شدن زمان لازم برای سرد شدن (7 الی 10 روز) به ابعاد معین برش خورده، لبه‌هایش کلیک‌زده و جهت فروش بسته‌بندی می‌شود. پارکت لمینت دارای پنج لایه مختلف می‌باشد:

لایه های پاکت لمینت

لایه Overlay

این لایه خارجی‌ترین لایه بالایی پارکت است که در معرض مصرف قرار دارد و برای محافظت پارکت از انواع اثرات فیزیکی خارجی در نظر گرفته شده است. این لایه که شفاف می‌باشد از خط و خش افتادن پارکت، تغییر رنگ و له‌شدگی آن جلوگیری می‌کند.

لایه کاغذ دکور

این لایه نمایش دهنده زیبایی پارکت است که عمدتا با طرح‌های مختلف چوب، انتخاب رنگ و طرح را امکان‌پذیر می‌سازد. این لایه با تحلیل طرح‌های چوب طبیعی و پرینت آنها بر روی کاغذهای مخصوص تولید می‌شود. در برند مون لاک با توجه به بروز بودن محصولات، در مدل Universal تعداد 40 طرح و رنگ و در مدل Wood تعداد 10 طرح و رنگمختلف موجود می‌باشد. این طرح و رنگ‌ها در طول زمان با توجه به میزان فروش بازار و تقاضای مشتری بروزرسانی می‌گردند.

صفحه HDF

این صفحه از پرس چیپس چوب به همراه چسب، پارافین و … با تراکم بالا تولید می‌گردد. در حالی که میزان تراکم MDF که دارای تراکم متوسطی است 780 کیلوگرم/ مترمکعب است.

میزان تراکم درونی صفحات HDF بالغ بر 860 کیلوگرم/ مترمکعب و تراکم سطحی آنها بیش از 1200 کیلوگرم/ مترمکعب می‌باشد. صفحات HDF بسته به میزان تقاضای مشتری در ضخامت‌های 6، 7، 8، 10، 12 میلیمتر تولید می‌شوند.

در محصولات خاصی مانند Moon aqua، ترکیب شیمیایی مواد مخلوط شده با چسب چوب متفاوت بوده که درHDF مذکور، نسبت به رطوبت با درجه بالا مقاومت ایجاد می‌نماید.

لایه بالانس

لایه‌ای است که به زیر HDF پرس می‌شود و از تغییر شکل و تخریب آن و همچنین از نفوذ رطوبت کف محل به درون HDF جلوگیری می‌کند. این لایه معمولا به رنگ قهوه‌ای می‌باشد.

فوم زیرین

این لایه به طور معمول جدا از پارکت تولید می‌شود. فوم زیرین که ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن پلاستیک می‌باشد، برای تصحیح و پوشش ناهمواری‌های کف محل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که برخی از لمینت‌ها خودشان دارای فوم هستند، یعنی فوم به پشت آنها چسبیده است که در بعضی از برندها فوم چسبانده شده توسط کارخانه، به خوبی بریده نشده و نسبت به ابعاد لمینت، بزرگتر یا کوچکتر می‌باشد، که در هر دو حالت مشکل‌ساز خواهد بود.

مثلاً در برند مون لاک مدلی به نام Moon Easy موجود است که هنگام تولید، فوم به لایه زیرین پارکت پرس می‌گردد و دیگر نیازی به خرید فوم جداگانه ندارد. این محصول نه تنها حمل و نگهداری در انبار را آسان‌تر می‌سازد بلکه از نظر نصب نیز راحت‌تر و مقرون به صرفه‌تر است.

فوم یک لایه ابرمانند متشکل از مواد نفتی است که برای استفاده در زیر لمینت باید ۲ میلیمتر ضخامت داشته باشد (تاکید می‌شود فقط ۲ میلیمتر). اگر ضخامت فوم از ۲ میلیمتر بیشتر یا کمتر باشد، مشکلات فنی را به همراه خواهد داشت.

فوم را زیر لمینت بر روی کف پهن می‌کنند تا هم عایق صدا برای طبقه زیرین و هم عایق حرارت و برودت برای واحد مورد نظر، باشد. فوم موجب می‌شود تا نرمی خوشایندی در هنگام راه رفتن، زیر پا احساس شود.

اگر زیر لمینت فوم پهن نشود صداهای بسیار بلندی در هنگام راه رفتن بر روی لمینت ها شنیده خواهد شد و همچنین از نظر فنی نیز کار به مشکل خواهد خورد، فوم در دو نوع معمولی و سایلنت در بازار موجود است که هم از نظر ظاهری و هم از نظر کیفیت تفاوتهایی با هم دارند  که در اینجا به چند تفاوت مهم اشاره می‌کنیم.

فوم معمولی شفاف است یعنی نور را از خود عبور می‌دهد ولی فوم سایلنت نور را از خود عبور نمی‌دهد، فوم معمولی در هنگام لمس کردن با دست بسیار نرم‌تر از فوم سایلنت است و خاصیت ارتجاعی بیشتری نسبت به فوم سایلنت دارد.

برای کف های سیمانی و بتنی حتما بایستی از فوم سایلنت استفاده شود چرا که سنگریزه‌های روی سیمان باعث سرو صدا در زیر پا به هنگام راه رفتن نشوند، ولی برای سایر کفها از جمله سرامیک و سنگ، فوم معمولی قابل استفاده است و هیچگونه مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

برای کف هایی که موکت هستند در صورتی که موکت از نوع کبریتی باشد یعنی پرز نداشته باشد یا به عبارتی نرم نباشد، می‌توان لمینت را مستقیما بر روی موکت نصب کرد که در این حالت هزینه فوم از رقم فاکتور حذف می‌شود و همچنین اجرای لمینت بر روی موکت بسیار بهتر از اجرای آن بر روی فوم می‌باشد.

البته با توجه به این نکته که برای اجرای لمینت بر روی موکت بایستی نصاب، موکت مورد نظر را رویت و نظر نهایی را اعلام کند که آیا نوع موکت مناسب اجرای لمینت بر روی آن است یا خیر؟ تمامی لایه‌های کاغذی مورد استفاده در تولید پارکت لمینت (Overlay، Balance و کاغذ دکور) از تولیدکننده‌های خارجی خریداری و در داخل کارخانه، با آغشته‌سازی به رزین،به حالت اشباع شده (حالتی که قابلیت چسبیدن به لایه‌های دیگر را تحت فشار و حرارت پیدا می‌کند) در می‌آیند.

همچنین جهت اجرای کفپوش لمینت از برخی ابزارها (پروفیل‌ها) نیز در محل‌های مورد نیاز استفاده می‌شود که برخی از آنها عبارتند از:

ابزارهای پارکت لمینت

  • ابزار میانه : ابزار میانه مابین دو رنگ مختلف از پارکت لمینت و یا برای جداسازی کف‌های اتاق‌ها از راهرو استفاده می‌گردد.
  • ابزار گرده یا اختلاف سطح: ابزار گرده در جاهایی که اختلاف سطح وجود دارد استفاده می‌شود، از قبیل مابین کف پارکتی و کف سرامیکی که دارای اختلاف سطح می‌باشد.
  • ابزار میت : جهت استفاده در کنار دیوار کوب استفاده می‌شود، به طور مثال دور پنجره، دور درب و قسمت‌هایی که در آنجا دیوار کوب تمام می‌شود و نیز قسمت‌هایی که پارکت لمینت به اتمام می‌رسد استفاده می‌گردد.
  • اسکوتیا (Scotia) : این ابزار بیشتر در کنج‌ها و نبش‌ها مثل محل رسیدن دیوار به کف و … استفاده می‌شود.

 

یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در تولید پارکت لمینت،  نوع سطح پارکت می‌باشد. مثلا برند مون‌لاک ترکیه دارای سه نوع سطح مختلف می‌باشد که با لمس نمونه‌های آن، تفاوت‌ها کاملا احساس می‌گردند.

الف. سطح Timberland

این نوع سطح که بیشترین مصرف در بازار را دارد. اولین بار در کشور ترکیه از سوی برند  مون لاک ابداع شده و منحصر به این برند می‌باشد. علاوه بر طرح چوب طبیعی، وجود برجستگی‌ها و فرورفتگی‌های خاص روی سطح باعث افزایش جلوه طبیعی پارکت می‌گردد. در دسته رنگ نمونه  مون لاک، تنها طرح‌های تک پلانک (پلانک تعداد طرح موجود در عرض هر شاخه پارکت می‌باشد) با سطح Tester دیده می‌شوند زیرا مطالعات بازار و نمونه‌های نصب شده نشان داده است که این نوع سطح در عین حال که  به طرح‌های تک پلانک زیبایی خاصی می‌دهد اما در طرح‌های دو و سه پلانک کمی باعث شلوغی کار می‌شود.

ب. سطح Wood

محصول  Moon Wood محصولی است که با سیستم منحصر بفرد  Registered Embossing  (برجسته سازی منطبق) تولید می‌شود. در این محصول صفحه پرس بصورت کامپیوتری با طرح چوب کاغذ دکور منطبق شده سپس پرس انجام می‌شود که در نتیجه این عمل، نقاط برجسته و فرورفته در سطح پارکت با طرح آن کاملاً هماهنگی داشته، حس گرما و لمس چوب طبیعی را به چشم و دست مشتری می‌دهد.

پارکت لمینت

شرايط انتخاب پارکت لمینت با توجه به استانداردهاي جهاني دسته‌بندي کيفي:

استاندارهای پارکت لمینت

  1. استاندارد AC 21 /1  مناسب براي اماکن کم تردد در منازل (مانند اتاق خواب يا مهمان خانه)
  2. استاندارد AC 22 / 2 مناسب براي اماکن با تردد متوسط در منازل (مانند اتاق نشيمن، غذاخوري، راهروهاي داخلي)
  3. استاندارد AC 23 / 3 مناسب براي اماکن پر تردد در منازل (مانند راهروهاي ورودي يا آشپزخانه)
  4. استاندارد AC 31 / 3 مناسب براي اماکن کم تردد تجاري (مانند اتاق هتل‌ها، اتاق‌هاي کنفرانس يا دفاتر کار کوچک)
  5. استاندارد AC 32 / 4 مناسب براي اماکن تجاري با تردد متوسط (مانند کودکستان‌ها، ادارات، سالن‌هاي انتظار، بوتيک‌ها)
  6. استاندارد AC 33 / 5 مناسب براي اماکن پرتردد تجاري (مانند راهروهاي مجتمع‌هاي بزرگ تجاري و کلاس‌هاي درس)

دسته‌بندي محصولات به درجات مختلف براي کمک به مصرف‌کنندگان انجام شده است تا بتوانند کفپوش مورد نظر خود را از بين طيف گسترده لمينت‌ها با کيفيتي عالي براي مصرف شخصي يا تجاري انتخاب نمايند.

پارکت لمینت

پارکت لمینت

اصطلاحات بازار و نکات مهم خرید لمینت

براي لذت بردن از فضاي داخلي منزل و يا محل کارتان نياز به پوششي در  کف آن داريد که علاوه بر هماهنگي با بقيه اجزا از قبيل مبلمان و نورپردازي و …، نظر شخصي شما را تامين کرده و جوابگوي سليقه منحصر به فردتان باشد.

ضمناً با ايجاد محيطي گرم و طبيعي و خصوصيات بارزي همچون نگهداري آسان، مقاومت در برابر ضربه و ايجاد حساسيت فضايي مناسب و دلپذير را ايجاد کند. يکي از مهمترين عوامل موثر در ارتقاء کيفيت فضاهاي داخلي، انتخاب و بکارگيري مصالح ساختماني مناسب است.

در اين انتخاب طراح بايد با آگاهي و شناختي که از مشخصات فني و کاربري مصالح مختلف دارد، دست به انتخاب خوبینه بزند. در بسياري از موارد با توجه به تبليغات شرکت‌هاي مختلف عرضه‌کننده مصالح ساختماني، دسترسي واقعي به مشخصات و شاخص‌هايي براي مقايسه محصولات مختلف با هم براي مصرف‌کنندگان وجود ندارد.

پارکت لمینت با درهم آميختن کارايي با ظاهري چشم‌نواز و طراحي مد روز، از مقبوليتي غير قابل رقابت برخوردارند. اين کفپوش‌ها راحتي و ايمني را به همراه سطحي بادوام، بهداشتي، زيبا و با قابليت نظافت بسيار آسان دارا هستند و نسبت به تنوع فوق‌العاده و ظاهر جذاب خود، اطمينان مي‌بخشند. اين مجموعه، تمامي زيبایي و گرمايي که شما از يک پوشش چوبي انتظار داريد را به شما عرضه خواهد کرد.

پارکت لمینت

موارد قابل توجه:

  • فریب ظاهر زیبای هر لمینتی را نخورید.
  • از برندها و مارک های نامعتبر دوری کنید.
  • استاندارد AC لمینت را حتماً در نظر بگیرید.
  • برای منازل مسکونی AC3 کافی است ولی برای اطمینان بهتر است AC4 بخرید.
  • برای مکان‌های پر تردد یا جاهایی که با کفش تردد می‌شود حتما از AC4 یا 5 استفاده کنید.
  • فریب برخی از فروشندگان را در مورد ضد آب بودن بعضی از لمینت‌ها نخورید، چون هیچ لمینتی بطور کامل ضد آب و قابل شستشو نیست و از این به بعد هم نخواهد بود، چون چوب در اثر جذب آب متورم می‌شود. اما برخی برندها همچون پارکت لمینت Face wood دارای کلیک‌های پارافینی هستند که تا حد زیادی از نفوذ آب جلوگیری می‌کند.
  • دقت داشته باشید که پنجاه درصد کیفیت کار بستگی به نصب و نصاب دارد. پس حتماً از نمایندگی‌های رسمی خرید کنید تا از کیفیت نصبشان مطمئن شوید.
  • قبل از خرید تحقیق کنید و با خیال راحت خرید کنید.
  • اگر از جایی قیمت می‌گیرید، رقم کل فاکتور را در نظر بگیرید. به بیان ساده‌تر وقتی شما می‌خواهید لمینت بخرید فکر می‌کنید که اگر مساحت منزل شما 40 مترمربع است و لمینتی قیمتش 50 هزار تومان است پس باید 40 متر را ضربدر 50 هزار تومان کنید و تمام، ولی این طور نیست، باید بدانید که به جز هزینه لمینت هزینه‌های دیگری نیز است که باید پرداخت کنید، مثل هزینه قرنیز، کرایه حمل، چسب، پروفیل‌های مختلف که هر کدام در جای مخصوصش نصب می‌شود، ممکن است فروشنده‌ای این نکات را به شما نگوید ولی نهایتا پولش را از شما دریافت می‌کند.
  • مثلاً ممکن است فروشگاهی لمینتی را به شما متری 50 هزارتومان قیمت دهد و فروشگاه دیگر همان جنس را 55 هزار تومان قیمت دهد، این احتمال وجود دارد که فروشگاهی که ارزان‌تر به شما قیمت می‌دهد در موارد جانبی دیگر این اختلاف قیمت را جبران کند.
  • در انتخاب فوم دقت کنید که فوم عایق کاری موتورخانه را به جای فوم استاندارد لمینت به شما نفروشند. حتما از فوم رنگ سفید، بدون هیچ‌گونه نایلون و ورق آلومینیومی زیرش استفاده کنید.
  • اگر کف منزل یا محل کارتان سیمانی است، بهتر است از فوم سایلنت استفاده کنید و اگر سنگ یا سرامیک یا موزائیک است، از هر دو نوع فوم معمولی و سایلنت می‌توان استفاده کرد.
  • همچنین در هنگام خرید فوم معمولی یا سایلنت نیز دقت کافی به خرج دهید، چرا که متاسفانه گاهی مواقع فوم کفی کفش یا فوم عایق کاری موتورخانه، به جای فوم مخصوص لمینت به مشتریان ارائه می‌شود و باعث خرابی لمینت‌ها می‌گردد.

پس از جستجوی فوم ارزان قیمت خودداری نمائید به رنگ فوم‌های معمولی یا سایلنت توجه نمائید که حتما سفید رنگ باشند زیرا فوم‌های رنگ مشکی یا سایر رنگ‌ها، از مواد بازیافتی بوده و علاوه بر آلوده کردن محیط، از مقاومت کافی نیز برخوردار نیستند.

البته موضوع رنگ در مورد لمینت‌های پشت فوم‌دار صدق نمی‌کند چون معمولا پارکت لمینت‌های پشت فوم‌دار، دارای فوم‌های رنگی مانند نارنجی، سبز یا خاکستری هستند.

از نظر ظاهری فوم معمولی با سایلنت کاملا متفاوت هستند، فوم معمولی حالت برفکی و نایلون گونه می‌باشد اما فوم سایلنت یکدست و بدون روزنه می‌باشد، فوم معمولی نور را از خود عبور می‌دهد و اگر دستتان را در پشت آن قرار دهید از سمت دیگر کاملا قابل مشاهده است، اما فوم سایلنت این‌گونه نیست و نور را از خود عبور نمی‌دهد.

  • چیزی که شما به هنگام خرید یک پارکت لمینت باید به آن توجه داشته باشید، اندازه کلیک می‌باشد، توجه نمائید که بیرون‌زدگی کلیک و شیار پارکت لمینت نباید کوچک باشد، یا به عبارت دیگر بزرگ بودن کلیک و شیار پارکت لمینت دلیل بر خوب بودن و استحکام آن کالا نیست، اما کوچک بودن کلیک حتما می‌تواند دلیل خوبی باشد تا بدانید که کالا از کیفیت پائینی برخوردار است.

 

پارکت لمینت

شرایط حمل و نگهداری کارگاهی لمینت

کفپوش‌های لمینت معمولا در بسته‌بندی‌های حدود دو متر مربعی که شامل 88 عدد تایل است به بازار عرضه می‌شود.

بسته‌های لمینت باید قبل از باز کردن به منظور محیط‌پذیری با دمای اتاق بین 48 ساعت در روزهای معمول سال و حدود 4 تا 5 روز در روزهای سرد سال، در مرکز اتاق نگهداری شوند. از طرف دیگر نباید این بسته‌ها در هوای مرطوب یا در مکان‌های مرطوب نگهداری شود.

 

نحوه اجرای کلی لمینت

نکات مهم قبل از اجرای تایل‌های لمینت

  • تغییرات دما و رطوبت می‌توانند تاثیرات زیادی بر روی تایل‌های لمینت داشته باشند لذا پیشنهاد می‌شود حدود 48 ساعت قبل از اجرای کفپوش لمینت، بدون باز نمودن جعبه‌ها آنها را در محل مورد نظر تخلیه نمایید.
  • این کفپوش‌ها را می‌توان روی اغلب پوشش‌های موجود مانند کفپوش‌های چوبی، PVC کف‌های سیمانی و یا موزائیک و سرامیک نصب نمود اما موکت‌های نرم دارای پرزهای بلند باید از کف جمع‌آوری شوند تا مشکلی در پروسه نصب ایجاد نشود.
  • کفپوش لمینت بر روی کف‌های سیمانی، کف‌های سیمان سبک یا سرامیک و ساختمان‌های دارای گرمایش از کف (در صورتی که در صورتی که حداکثر دمای کف از 85 درجه سانتی‌گراد تجاوز نکند) قابل اجرا بوده اما در این موارد نیازمند استفاده از عایق رطوبت می‌باشد چرا که بتن یک ماده نفوذپذیر و متخلخل است و آب می‌تواند در قالب بخار همانند رطوبت نسبی در آن انتقال یابد از این رو ابتدا کف را با لایه‌ای از فویل پلاستیکی به ضخامت حداقل 0.2 mm می‌پوشانیم و در صورت نیاز به همپوشانی لایه‌ها حداقل 2 cm از آنها را روی هم قرار داده لبه‌های آن را در امتداد دیوارها کمی بالا می‌آوریم تا پس از نصب کامل کفپوش اضافی آن به دقت بریده شود.
  • توجه نمایید که 2 تا 3 روز قبل از اجرای کفپوش لازم است سیستم گرمایش از کف خاموش شده و کف دارای دمای اتاق باشد.
  • قبل از هر چیز باید از یکنواختی و صاف بودن کف مورد نظر اطمینان حاصل نمود، حداکثر اختلاف سطح تراز قابل چشم‌پوشی بین دو سطح مجاور 2 mm می‌باشد لذا در صورتی که کف ناهموار و دارای اختلاف سطح زیادی است ابتدا باید آن را اصلاح نمود.
  • قبل از اجرای کفپوش محوطه را از کفپوش، فرش و … خالی نموده و از خشک بودن سطوح مطمئن شوید و همچنین مطمئن شوید دمای اتاق قبل از نصب و درحین نصب حداقل 18 درجه سانتی‌گراد باشد.
  • برای دور تا دور کار نیاز به ابزاری دارید که فاصله بین کفپوش لمینت و دیوار (درز انقباض و انبساط) را که حدود  یک سانتیمتر می‌باشد پوشش دهید که بهترین ابزار قرنیز می‌باشد و برای بعضی از قسمت‌ها که ارتفاع قرنیز برای آن مناسب نیست از ابرازهای دیگر مانند اسکوتیا و میت استفاده می‌گردد. البته برای کسانی که می‌خواهند قرنیز سنگی دیوار را جدا نکنند از ابراز اسکوتیا استفاده می‌شود.
  • برای پوشاندن قرنیزهای سنگی می‌توان از برچسب‌های روکش قرنیز با رنگ دلخواه خود استفاده نمایید و سپس از ابراز اسکوتیا برای کناره ها استفاده نمود.
  • رنگ قرنیز را متناسب با رنگ لمینت انتخاب نمائید و یا متضاد و تیره‌تر از رنگ کفپوش لمینت
  • برای نصب لمینت نیاز به سطحی صاف دارید، بنابراین قبل از نصب، سطح را از هر گونه نخاله و برآمدگی پاک نمائید.
  • برای بازسازی و نوسازی محیط، مراحل اجرای کار را از سقف شروع کرده و بعد از تزیین دیوارها و اتمام تمام کارها، لمینت اجرا می‌شود.
  • برای نظافت کفپوش لمینت از ساده‌ترین روش‌ها می‌توان استفاده نمود که به طور معمول پس از پاک نمودن سطح از گرد و غبار و خاک، طی نخی را در یک سطل آب با یک چهارم پیمانه مایع ظرفشویی شستشو داده و پس از آبگیری آن نظافت را آغاز نمایید.

پارکت لمینت

نصب کفپوش لمینت ـ پارکت

در صورتی که سطح زیرین لمینت Laminate Flooring خریداری شده دارای لایه‌ای از فوم سایلنت نباشد لازم است کف محوطه با لایه‌ای از فوم با ضخامت حداقل 2 mm پوشیده شود البته نیازی به چسباندن این لایه بر روی زمین نمی‌باشد. (برای اجرای لمینت بر روی کف‌های چوبی نیاز به فوم سایلنت نیست). بهتر است قبل از شروع به نصب کفپوش لمینت به دستورالعمل کارخانه مراجعه و روش نصب آن را مرور نمایید. زیرا روش نصب این کفپوش‌ها به شکل زبانه و شیار قطعات تولید شده بستگی دارد اما بطور معمول جهت نصب لمینت می‌توان از راهنمای زیر استفاده نمود:

  • در اجرای کفپوش لمینت سعی نمایید دو طرف هر ردیف از دیوارهای کناری حدود نیم سانتی‌متر فاصله داشته باشند که این کار را می‌توانید با قراردادن تکه قطعاتی و یا Spacer در دور تا دور دیوارها انجام دهید تا با اجرای ردیف اول بتوانید به راحتی سایر قطعات را توسط ضربه در محل مناسب نصب نمایید.
  • از سمت چپ اتاق شروع نموده، قطعه اول را بر روی کف قرار می‌دهیم. برای نصب تایل بعدی ابتدا آن را با زاویه 45 درجه نسبت به قطعه نگه‌داشته پس از میزان نمودن زبانه و شیار و همچنین محل استقرار تایل، با کمی فشار قطعات را داخل یکدیگر قرار داده و با پایین کشیدن تایل، آن را در تایل قبلی قفل نمایید. اطمینان حاصل کنید که قطعات نصب شده بطور کامل به هم چسبیده و هیچ شکافی در امتداد طول تخته‌ها وجود نداشته باشد .
  • با رسیدن به آخرین قطعه در ردیف اول، فاصله قطعه قبلی از دیوار را اندازه‌گیری نموده به اندازه طول زبانه (معمولاً حدود 6mm) از آن کم کنید و قطعه کفپوش لمینت را برش دهید و سپس مانند قطعات قبلی به کمک یک ابزار مناسب، آن را در محل مناسب خود قرار دهید. تا اینجا ردیف اول نصب شده است.
  • در صورتی که با قراردادن قطعه باقیمانده از برش فاصله‌ای بیش از 40 cm نسبت به لبه انتهایی قطعه بالایی دارد. برای شروع ردیف بعدی از آن استفاده نمایید در غیر این صورت تایل کامل دیگری را مورد استفاده قرار دهید. توجه نمایید که هرگز نباید برای جازدن قطعات از ضربات مستقیم چکش بر روی لبه قطعات لمینت استفاده نمود. برای جازدن قطعات در ردیف دوم اولین قطعه تایل را همانند قبل نصب نمایید. برای نصب قطعه دوم از ردیف دوم ابتدا آن را با زاویه 45 درجه نسبت به قطعه اول قرار داده و در آن قفل نمایید. سپس هردو تایل را در ردیف دوم کمی بلند کرده و در ردیف اول جا بزنید و این روند را تا انتهای پروسه نصب ادامه دهید.

لبه درب‌ها و ورودی‌ها

  • معمولا در نصب کفپوش‌های لمینت و پارکت با نقاطی مانند لبه چهارچوب درب‌ها و ورودی راهرو، لبه پله و …  مواجه می‌شوید چرا که در این مناطق قرنیز یا قطعه‌ای نمیتوانید قرار دهید تا لبه‌ها را بپوشاند لذا این نواحی نیازمند توجه و دقت کافی برای رسیدن به کیفیت بالاتر در نصب می‌باشند .
  • برای این منظور (در چهارچوب‌های فلزی که قابل برش نیستند) از یک قطعه پرت کار استفاده نموده و طرح لبه چهار چوب را در آن به کمک اره مویی و یا ابزار مناسب دیگری برش دهید در صورتی که طرح با لبه انطباق کامل داشت آن را بر روی قطعه اصلی اعمال و نصب نمایید. برای پنهان نمودن شیار و زبانه‌های قفل نشده آن نیز می‌توان از ابزارهای مناسب نظیر ابزار T و … استفاده نمود.
  • فاصله قرار داده شده بین قطعات لمینت و دیوار نیز توسط قرنیز و ابزارهای لبه پنهان می‌شوند.

پارکت لمینت

پرسنل و مدت زمان اجرا لمینت

معمولا 2 نفر برای اجرا مورد نیاز است. یک نفر استاد کار جهت نصب و یک نفر کارگر جهت رساندن مصالح و ابزار به استادکار و جابجایی متریال‌ها. سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالا است. به طور میانگین یک واحد با مساحت 100 متر مربع در یک الی یک روز و نیم اجرا می‌شود.

دستگاه‌های مورد نیاز برای اجرا

برای برش عرضی قطعات لمینت می‌توان از هر اره‌ای استفاده نمود. اره منبت‌کاری و اره مویی دستی نیز برای برش حفره‌ها و شکاف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال بهتر است برای جلوگیری از کنده شدن روکش لمینت و ایجاد خط برشی صاف، از سطح نمای لمینت شروع کنید. علاوه بر این سعی کنید تمام برش‌ها را در یک محل انجام دهید تا خاک اره در تمام محیط پراکنده نشود

هزینه‌ اجرای پارکت لمینت

تفاوت قیمت لمینت‌ها برای چیست؟ و اصلا آیا لمینت ارزان قیمت با لمینت گران قیمت فرقی دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بله گاهی لمینت‌های ارزان با لمینت‌های گران قیمت تفاوت‌هایی از نظر کیفیت دارند و گاهی نیز اینطور نیست و اختلاف قیمت آنها فقط به دلیل مطرح بودن یک برند خاص می‌باشد.

لمینت‌ها از نظر مواد تشکیل دهنده تا حدودی ممکن است متفاوت باشند، یکی از تفاوت‌های لمینت‌ها با یکدیگر نوع شیار (کلیک) آنهاست که نقش اصلی را در چفت و بست کردن لمینت‌ها به عهده دارد.

اگر لمینتی از نظر کلیک استانداردهای لازم را نداشته باشد ممکن است پس از مدتی که از نصب آن می‌گذرد تایلها از یکدیگر جدا شوند.

نکته مهم در کیفیت لمینت‌ها این است که هر چه کیفیت لمینت بالاتر باشد پس از نصب کار یکدست‌تر و یکنواخت‌تر خواهد بود تا حدی که در برخی از لمینت‌ها پس از نصب حتی مرز بین دو تایل با ناخن نیز احساس نمی‌شود.

لمینت‌ها را با استاندارد AC طبقه‌بندی می‌کنند مانند AC2 – AC3 – AC4 . هر چه AC لمینت بالاتر باشد قیمت لمینت نیز به نسبت بالاتر خواهد بود (البته به شرطی که AC واقعی باشد نه این که فقط روی بسته‌بندی درج شده باشد، یعنی هویت کالا برای خریدار روشن باشد).

شرایط جوی مناسب

با توجه به اینکه کار در محیط داخل ساختمان انجام می‌شود، معمولاً وابستگی به شرایط جوی ندارد. ولی به جهت کاهش اثرات انبساط و انقباض دمای اتاق قبل از نصب و در حین نصب، دمای حداقل 18 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی (60-50) درصد مناسب است.

شرایط نگهداری پس از اجرا

  • گرچه انواع پارکت در برابر فشار و ضربه مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهند اما به هر حال جابجایی مبلمان بخصوص اثاثیه دارای پایه‌های نوک تیز می‌تواند سطح پارکت را خراش داده و عمر آن را کاهش دهد.
  • توصیه می‌شود به منظور شستشوی کف از بخارشوی استفاده نموده و پس از اتمام شستشو سطح را کاملا ًخشک نمایید زیرا برخی از انواع پارکت در صورت خیس ماندن طولانی، کیفیت خود را از دست خواهند داد.
  • به منظور حفظ جلای پوشش می‌توان بصورت دوره‌ای هر چند ماه یک بار (در مکان‌های پر تردد در دوره‌های کوتاهتر) از واکس پارکت استفاده نمود.
  • بهترین راه برای محافظت از کفپوش‌های پارکت لمینت، کشیدن جاروبرقی با برس نرم می‌باشد. جارو زدن عادی و یا با استفاده از یک طی خشک حداقل 1 بار در روز، از جمع شدن کثیفی، خاک، مو و گرد و غبار احتمالی روی سطح پارکت لمینت که باعث می‌شود به مرور زمان به سطح لمینت آسیب برسد، جلوگیری می‌کند .
  • برای جلوگيری از ورود و پخش شن ريزه‌ها، کثیفی و غبار احتمالی از بیرون منزل به درون (جلوی درب واحد) می‌توان به کمک فرش، قالیچه و پادری در داخل راهروی ورودی و در بيرون در ورودی استفاده کرد.
  • با کفش بیرون وارد منزل نشوید. مواظب تخت کفش و بويژه کفش‌های پاشنه بلند باشید زیرا اگر مراقب کوچکترين شکاف و یا ميخ‌های برآمده از اين پاشنه‌ها نباشید کفپوش پارکت را خش‌دار می‌کنند. پس حتما از دمپایی و یا کفش تمیز برای تردد روی پارکت لمینت‌ها استفاده نمائید. در نقاط پرتردد منزل از فرش استفاده کنید.
  • از قرار دادن مستقیم گلدان‌هایی که گل طبیعی داخل آنها وجود دارد، بر روی لمینت‌ها خودداری کنید.

پارکت لمینت

توالی اجرای لمینت

بهترین زمان جهت اجرای کفپوش لمینت در آخرین مرحله کار و انجام شدن کلیه کارهای ساختمانی می‌باشد. قبل از نصب لمینت، تمامی در و پنجره ساختمان باید نصب شده باشد و کلیه کارهای مربوط به دکوراسیون داخلی اعم از نقاشی، نصب کاغذ دیواری و … باید انجام شده باشد.

کنترل کیفی و فاکتورهای تعیین کننده

  • اجرای صحیح
  • از لمینت مرغوب که دارای استاندارد متناسب با محل نصب باشد استفاده گردد (AC مناسب)
  • از فوم مناسب جهت زیر آن استفاده شده باشد. البته کف‌هایی که قبلاً موکت یا پارکت شده‌اند نیاز به فوم ندارند. توصیه می‌شود که از فوم سایلنت استفاده شود.
  • تا 24 ساعت پس از نصب روی کفپوش بارگذاری انجام نشود.
  • کلیک‌های لمینت کاملاً در هم جا بخورد و از لمینت‌هایی که دارای کلیک‌های بلندتر هستند استفاده شود.
  • در هنگام راه رفتن روی کفپوش صدایی ایجاد نگردد.
  • قبل از نصب کفپوش کف کاملاً خشک باشد.
  • در صورت ریختن آب روی کفپوش سریعا خشک گردد.
  • جهت نظافت از پارچه و طی مرطوب استفاده شود.
  • پارکت لمینتپارکت لمینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up