نماد سایت گروه طراحی و معماری یاشیل

انواع کابینت آشپزخانه – بررسی مزایا و معایب

5/5 - (5 امتیاز)

انواع کابینت آشپزخانه و بررسی مزایا و معایب هر کدام از آنها

اگر تصمیم به نصب کابینت و یا تعویض کابینت های قدیمی خود دارید، همراه ما باشید تا به مهمترین سوالات در زمینه انتخاب و سفارش کابینت پاسخ دهیم و بعدا به بررسی انواع طرح ها و متریال های کابینت و مزایا و معایب هریک بپردازیم.

برای خرید کابینت از کجا شروع کنم؟

اگر تصمیم به خرید کابینت دارید باید به دو سوال زیر جواب دهید:

  1. چه متریالی برای ساخت کابینت انتخاب کنم؟
  2. نحوه قیمت دهی کابینت چطوریه ؟

در ابتدا می پردازیم به اینکه چه متریالی باید انتخاب کنم:

کدام یک از انواع مدل کابینت بهتر هستند؟

انواع کابینت هایی که در بازار وجود دارند هرکدام مزایا و معایب خودشان را دارند. بسته به نیاز شما بهترین کابینت برای شما متفاوت خواهد بود.

مثلا اگر محدویت مالی دارید و نمی خواهید زیاد هزینه کنید، اولین پیشنهاد ما کابینت ام دی اف روکش ملامینه است.

اما اگر اولویت اول شما خاص بودن و داشتن آشپزخانه منحصر به فرد است و هیچگونه محدودیت مالی ملاک انتخاب شما نیست، در این صورت کابینت تمام چوبی را توصیه می‌کنیم.

اگر فضای داخلی شما به سبک مدرن طراحی شده است، پیشنهاد ما کابینت هایگلاس یا MDF است.

از طرفی اگر سبک دکوراسیون شما کلاسیک می باشد، پیشنهاد ما کابینت ممبران منبت کاری شده (قیمت مناسب) یا کابینت روکش چوب (گران قیمت) است.

همچنین برای آشپزخانه های با طراحی نئوکلاسیک، پیشنهاد ما یکی از 3 نوع کابینت ممبران (قیمت مناسب)، ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان یا پولیشی (قیمت گران‌تر) است.

کدام مدل کابینت‌ها الان ترند شده اند و یا به عبارتی مُد هستند؟

در حال حاضر کابینت‌های مدرن و همچنین نئوکلاسیک بیشترین محبوبیت را در ایران و خارج از ایران دارند. و اغلب پروژه‌های ما در سراسر ایران هم شامل این دو نوع کابینت است.

حالا که گفتیم کابینت مدرن محبوبیت بالایی دارد می خواهیم بدانیم با چه متریال‌هایی می‌توان کابینت مدرن اجرا کرد؟

با چه متریال‌هایی می‌توان کابینت نئوکلاسیک اجرا کرد؟

کدام کابینت ها دوام و ماندگاری بیشتری دارند؟

کابینت‌های رنگ شده (یعنی ام دی اف خام، روکش چوب و تمام چوب)، معمولاً دوام بیشتری دارند، چونکه اولاً رنگ‌های به کار رفته در آنها عاملی می شود تا دوام انها در مقابل رطوبت به مراتب بالا برود و دوماً با رنگ کردن دوباره آنها (به شرطی که پوسیدگی نداشته باشند) دوباره نو می‌شوند.

توجه داشته باشید، در مصارف صنعتی بهترین و ماندگارترین کابینت‌ها، کابینت فلزی یا استیل هستند. که به مرور زمان این نوع کابینت‌ها برای منزل منسوخ شده و کاربردی ندارند.

از معایب کابینت ممبران حساسیت بسیار بالای آنها می باشد، و اگر در محل معتبری وکیوم نشود و به درستی اجرا نشود، بسیار محتمل است که روکش از مغزی جدا شده یا در اثر حرارت از بین برود.

بنابراین، در سفارش کابینت ممبران از کیفیت کار و محل وکیوم شدن کابینت ها اطمینان داشته باشید و با افراد کاملاً حرفه‌ای قرارداد ببندید.

باید به این نکته توجه کنید که هر کدام از انواع کابینت اگر با دقت و ظرافت ساخته شوند، ماندگاری کافی دارند و اگر خوب در نگهداری آن دقت داشته باشیم، به راحتی 10 سال و بیشتر کار می‌کنند.

همیشه در نظر داشته باشید که مهمترین عامل در خرابی و از بین رفتن کابینت، رطوبت و آب است، پس به هیچ عنوان کابینت را نشویید و آن را از رطوبت دور نگه دارید تا عمر آن طولانی‌تر شود.

آیا قبل از اجرای کابینت نیاز به طراحی 3 بعدی می باشد؟

پیشنهاد ما : بله حتما

اگر قبل از ساخت و اجرا کابینت یک طرح از پروژه داشته باشیم، موجب می شود تا دیدگاه شما با کابینت ساز یکسان شود. این موضوع خیلی در  روند صحیح اجرای پروژه و کاهش دوباره‌کاری‌ها و هزینه‌ها و همچنین سرعت اجرا اثرگذار است.

هزینه طراحی 3 بعدی کابینت آشپزخانه چقدر است؟

با توجه به متراژ و پیچیدگی کار هزینه های متفاوتی برای طراحی کابینت در نظر گرفته می شود ولی بصورت کلی هزینه طراحی بین یک تا دومیلیون می باشد.

مراحل طراحی تا نصب کابینت چقدر طول می کشد؟

به طور معمول زمان مورد نیاز برای اجرای یک نوع کابینت معمولی بین یک تا دو هفته است.

البته زمان مذاکره و طراحی و ادیت طرح را که حساب کنید، باید بیشتر از دو هفته زمان در نظر بگیرید.

این زمان به مدل کابینت هم بستگی دارد. مثلا کابینت ممبران یا روکش رنگ زمان بیشتری می‌برند.

هزینه و قیمت ساخت کابینت چقدر است؟

هزینه کاملاً به ابعاد، طرح و جنس کابینت شما بستگی دارد. در زمان انتشار این مطلب برای یک خانه کوچک هزینه کابینت از 30 – 40 میلیون تومان شروع می‌شود به بالا. برای خانه‌های بزرگ و متریال لوکس هم این هزینه می‌تواند تا 500 میلیون تومان و حتی بیشتر باشد.

بنابراین ما پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از قیمت دقیق، با کارشناسان گروه یاشیل تماس بگیرید تا علاوه بر مشاوره در خصوص انتخاب نوع و سبک کابیت از قیمت بروز ما نیز اطلاع داشته باشید.

مهم‌ترین فاکتور در پروژه ساخت کابینت چیست؟

بی شک مهم‌ترین عامل، انتخاب کابینت‌سازی است که کار را به او می‌سپارید.

شعار همیشگی ما این است که کیفیت را به قیمت نفروشیم بنابراین نباید به سادگی از کنار مهارت و سابقه کابینت‌ساز عبور کنید.

بنابراین نباید مقطعی فکر کرد و همه جوانب کیفی و کمی کار را باید در نظر داشته باشید.

حتی اگر در ظاهر بیشتر هزینه کنید، این نهایتاً باعث می‌شود هزینه‌های شما کمتر شود و به نفع‌ شما شود.

چطور بهترین کابینت‌ساز را پیدا کنم؟

روش‌های مختلفی وجود دارد به نظر ما بهترین روش برای اینکار پرس و جو از اطرافیان می باشد.

در هر حال حتما به این نکته توجه داشته باشید قبل از انتخاب کابینت کار حتما از نمونه های اجرا شده و یا کارگاه تولید و ساخت کابیت مجری بازدید داشته باشید.

در ادامه به چند سوال متداول که اکثرا با آن مواجه هستیم می پردازیم:

آیا وقتی می‌گوییم کابینت از جنس هایگلاس است یعنی کل اجزای کابینت با ورق هایگلاس ساخته شده است؟

پاسخ این است که “خیر”. کابینت‌ها از دو بخش زیر ساخته می‌شوند:

  1. بدنه یا یونیت کابینت:

یونیت بخشی از کابینت است که در نمای بیرونی دیده نمی‌شود. همان بخشی از کابینت که وسایل را داخل آن قرار می‌دهیم. یونیت در اکثر مواقع از ورق ام دی اف سفید معمولی ساخته می‌شود.

این بخش از کابینت، نمای بیرونی و رویه کابینت است که ظاهر کابینت را شکل می‌دهد و معمولا نام‌گذاری کابینت‌ها از نظر جنس، معمولاً به این بخش مربوط است.

بنابراین وقتی می‌گوییم کابینت هایگلاس است، منظور این است که درب کابینت و قسمت‌هایی که در نمای بیرونی دیده می‌شوند از ورق هایگلاس ساخته شده‌اند و نه یونیت (بدنه).

نکته مشاوره‌ای: کار سفارش و ساخت کابینت یک تخصص پیچیده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم در انتخاب خود دقت کافی داشته باشید تا در نحوه برآورد هزینه برحسب متراژ و همچنین رعایت استانداردهای طراحی سرتان کلاه نگذارند.

انواع کابینت آشپزخانه بر اساس جنس (متریال) چیست؟

  1. کابینت ام دی اف روکش ملامینه
  2. کابینت هایگلاس
  3. کابینت پلی گلاس و لمی گلاس
  4. کابینت ممبران
  5. کابینت ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان
  6. کابینت پولیشی
  7. کابینت انزو
  8. کابینت تمام چوب
  9. کابینت روکش چوب
  10. کابینت فلزی
  11. کابینت نئوپان یا اصطلاحاً کابینت ملامینه

حالا می پردازیم به مهمترین سوال: کابینت خونه رو از چه جنسی انتخاب کنم؟

شاید این مهم‌ترین سوالی است معمولا کارشناسان یاشیل با آن مواجه می شوند.

نکته مهم در پاسخ به این سوال این است: هر جنسی انتخاب کنید، باز هم انتخاب مجری کار و خود کابینت ساز و حرفه‌ای بودن او از هر چیزی مهم‌تر است.

یعنی حتی اگر معمولی‌ترین جنس را هم انتخاب کنید ولی کابینت‌سازِ حرفه‌ای داشته باشید، می‌تواند یک کابینت کارآمد و زیبا برای شما بسازد و بالعکس.

در ادامه به توضیح انواع متریال ذکر شده در لیست بالا را می پردازیم.

کابینت ام دی اف

کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش ملامینه

اولین متریال برای انواع کابینت آشپزخانه که می خواهیم بررسی کنیم کابینت ام دی اف روکش ملامینه هست.

در بین انواع متریال های کابینت‌ آشپزخانه، کابینت ام دی اف (  MDF ) یک نوع کابینت مرسوم برای مصارف اقتصادی و با هزینه مناسب به شمار می‌رود.

و با توجه به قیمت مناسب آن، دوام و کیفیت قابل قبولی که دارد، پرطرفدارترین کابینت در بازار کابینت‌سازی است.

کابینت ام دی اف شبیه کابینت ملامینه است که در ادامه مطلب به شما معرفی می‌کنیم.

بدلیل اینکه روکش روی ورق سازنده هر دوی این کابینت‌ها از جنس ملامینه است، اما مغزی در کابینت ام دی اف از نوع ورق ام دی اف و در کابینت ملامینه از نوع ورق نئوپان است.

پس در بازار منظور از کابینت ام دی اف، کابینتی با مغزی از جنس MDF و روکش ملامینه است.

مزایای کابینت آشپزخانه ام دی اف

معایب کابینت آشپزخانه ام دی اف

در کل، حساسیت کابینت ام دی اف در برابر آب نسبت به نئوپان روکش ملامینه کمتر است اما باز هم به رطوبت حساس است.

به همین دلیل ما همیشه پیشنهاد می کنیم تا برای یونیت سینک ظرفشویی (یا هر جایی که در معرض آب است)، از متریال پی وی سی (PVC) استفاده کنند، تا خیال شما از بابت آسیب‌پذیری ام دی اف در معرض آب راحت باشد.

کابینت های گلاس

 کابینت آشپزخانه هایگلاس

این نوع کابینت، یعنی کابینت آشپزخانه هایگلاس یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت در بین مشتریان گروه یاشیل و به‌طور کلی در بین مردم ایران است.

دلیل این محبوبیت به اقتصادی بودن و در عین حال درخشندگی خاص جنس هایگلاس مربوط می‌شود. متریال هایگلاس درخشش خاصی دارد و مثل آینه نور را بازتاب می‌کند.

مزایای کابینت های گلاس

 معایب کابینت های گلاس

کابینت های گلاس

کابینت آشپزخانه پلی گلاس و لمی گلاس

نسل جدیدِ متریالِ هایگلاس، لمی گلاس و پلی گلاس هستند که خش پذیری آن‌ها نسبت به هایگلاس کمتر شده است.

کابینت ممبران

کابینت آشپزخانه ممبران یا کابینت وکیوم

کابینت‌های ممبران یکی از زیباترین کابینت‌ها و در حین حال قیمتِ مناسب بازار در انواع کابینت آشپزخانه هستند. اگر به دنبال مدل کابینت آشپزخانه لوکس ولی خوش قیمت می‌گردید، این کابینت‌ها می‌توانند برای شما آشپزخانه‌ای مجلل بسازند که همه چشم‌ها را به سمت خودش خیره می‌کند. این متریال از کابینت برای آشپزخانه هایی با طراحی کلاسیک و نئوکلاسیک مناسب است.

کابینت های ممبران ( کابینت وکیوم ) برای آشپزخانه های ب سبک کابینت‌های نئوکلاسیک و کلاسیک کاربرد دارد و نسبت به سایر متریال در این سبک‌ها، اقتصادی‌تر است.

البته معایب خودش را هم دارد.

این کابینت‌های آشپزخانه دارای طراحی و ساخت پیچیده‌تری نسبت به کابینت‌های هایگلاس و ام دی اف هستند. در طی فرایند ساخت کابینت ممبران، ابتدا با کمک دستگاه CNC روی ورق خام ام دی اف، طرح مورد نظر شما اجرا می‌شود.

سپس روی این ورق‌ها که از قبل برش خورده است، چسب زده و روکش PVC کشیده شده و در دستگاه وکیوم قرار می‌گیرد.

مطلب مهمی که در مورد کابینت ممبران باید به آن توجه داشته باشید، این است که در پروسه ساخت کابینت اگر مشکلی وجود داشته باشد، تاثیر زیادی در کیفیت نهایی کار می‌گذارد.

اگر کابینت‌سازی با تبحر و مهارت پایین کار شما را اجرا کند می‌تواند بعد از مدتی کابینت‌تان تبدیل به معضل بزرگی برای شما شود. همچنین اگر بخواهید در ساخت کابینت ممبران صرفه‌جویی زیادی انجام دهید و خیلی به کیفیت اهمیت ندهید هم خطر ضرر و زیان مالی زیاد شما را تهدید می‌کند.

اما راه حل چیست؟! بهترین راه حل این است که از کابینت‌ساز مطمئن و حرفه‌ای برای ساخت کابینت ممبران استفاده کنید. همینطور بایستی معایب کابینت ممبران را به خوبی بشناسید تا سرتان کلاه نرود!

مزایای کابینت ممبران یا وکیوم

معایب کابینت ممبران

نکته: کابینت وکیوم در واقع همان کابینت ممبران است و تفاوتی با هم ندارند. اما در بین مردم به اشتباه متفاوت فرض می‌شوند.

کابینت ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان

پنجمین مورد از انواع کابینت آشپزخانه کابینت های پلی اورتان هستند.

کابینت‌های پلی‌اورتان از پوششی رنگی به این نام ساخته می‌شوند و مغزی آنها می‌تواند از جنس ام دی اف خام یا تمام چوب یا روکش چوب باشد.

به لحاظ شکل ظاهری، شما می‌توانید کابینت‌های پلی‌اورتان رو به سه دسته کابینت پلی اورتان براق، نیمه براق و مات تقسیم کرد. بد نیست بدانید که کابینت‌های پلی‌اورتانِ براق، مقاومت سطحی بیشتری دارند.

مزایای کابینت پلی اورتان

معایب کابینت پلی اورتان

کابینت پولیشی

کابینت پولیشی

کابینت پولیشی، کابینتی با مغزی ام دی اف و روکش از جنس رنگ‌های براق است.

ضخامت اوّلیه ام‌دی‌اف استفاده شده در کابینت پولشی معمولاً بیشتر از سایر انواع کابینت و 25 میلی‌متر است.

مزایای کابینت پولیشی

معایب کابینت پولیشی

کابینت انزو

کابینت انزو

یکی دیگر از انواع کابینت آشپزخانه کابینت انزو می باشد.

متریال اصلی و مغزی کابینت انزو هم مثل خیلی از کابینت‌ها، ورق ام دی اف است.

روی این ورق ابتدا طرح مورد نظر سی ان سی شده و سپس روکش مخصوص و یا رنگ با تکنولوژی خاص قرار می‌گیرد. کابینت‌های طرح انزو درواقع بسیار شبیه کابینت پولیشی هستند با این تفاوت که درب اون‌ها توسط دستگاه CNC از 4 طرف تراش می‌خورد.

اگر بخواهیم توضیحِ اصولی بدهیم باید بگوییم که انزو یک نوع متریال به خصوص نیست، بلکه کابینت پولیشی یا کابینت ممبرانی است که با طراحی به خصوصی CNC شده است.

مزایای کابینت انزو

 مشکلات و معایب کابینت انزو

کابینت تمام چوب – کابینت چوبی

کابینت آشپزخانه چوبی

در بین انواع کابینت آشپزخانه ، کابینت آشپزخانه چوبی گران‌ترین نوع کابینت به شمار می‌رود. در کشور ما به دلیل منابع محدود جنگلی، چوب بسیار گران است اما متریالی طبیعی و بسیار زیبا است که کیفیت بسیار بالایی هم دارد.

کابینت چوبی مناسب افرادی است که دغدغه مالی ندارند و برای آن‌ها فقط مهم این است که آشپزخانه‌ای لاکچری و بسیار لوکس داشته باشند.

بنابراین ممکن است زیاد به مزایا و معایب آن توجه نکنند. اما دانستن نقاط قوت و ضعف این متریال گران قیمت خالی از لطف نیست.

مزایای کابینت تمام چوب

معایب کابینت چوبی

کابینت روکش چوب

کابینت آشپزخانه روکش چوب

کابینت‌های روکش چوب برخلاف کابینت‌های تمام چوب که به‌صورت کامل از چوب ساخته می‌شوند، فقط دارای یک روکش طبیعی از جنس چوب هستند.

در این کابینت‌ها مشابه با کابینت ممبران، مغزی از جنس ورق ام دی اف خام است که روی این مغزی روکش نازک چوب طبیعی قرار می‌گیرد. در واقع کابینت‌های روکش چوب، ام دی اف‌هایی هستند که با چوب روکش شده‌اند.

کابینت روکش چوب قیمت پایین‌تری از کابینت‌های تمام چوب دارند. دلیل آن هم این است که کابینت تمام چوب، همان‎طور که از اسمش پیدا است، از چوب خالص ساخته می‌شود.

در حالی‌که کابینت روکش چوب طبق آن چیزی که در همین مطلب گفتیم، مغزی از جنس ام دی اف دارد.

البته به‌طور کلی کابینت‌های روکش چوب هم ارزان نیستند و جزء کابینت‌های گران قیمت به حساب می‌آیند. ولی قیمتی پایین‌تر از قیمت کابینت تمام چوب دارند.

روکش بلوط و ملچ از روکش‌های پرطرفدار در ساخت کابینت روکش چوب هستند. اما لازم است بدانید که بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط می‌شود به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می‌شود.

طبق روال همه کابینت‌های قبلی، در ادامه مزایا و معایب کابینت روکش چوب را بررسی کرده و بعد از آن به سراغ مدل‌های کابینت روکش چوب می‌رویم.

مزایای کابینت روکش چوب

معایب کابینت روکش چوب

کابینت آشپزخانه فلزی

کابینت آشپزخانه فلزی در گذشته طرفداران بسیار زیادی داشت و در اکثر خانه‌های ایرانی، می‌توانستید آن‌ها را ببینید.

اما امروزه کاربرد و جایگاه خودش را در بین انواع کابینت آشپزخانه از دست داده است. این کابینت‌ها 3 دسته هستند:

در بین این سه دسته تفاوت‌های زیادی وجود دارد. البته در این مطلب ما نمی‌خواهیم به طور کامل تفاوت آن‌ها را بررسی کنیم و فقط یک اشاره مختصر به این تفاوت‌ها داریم.

کابینت فلزی نوع اول و دوم قیمت پایین‌تری نسبت به کابینت استیل دارند. همچنین کابینت استیل کیفیت بسیار بالاتری نسبت به این دو کابینت دارد اما کاربرد آن بسیار محدود است. کابینت‌های استیل زنگ نمی‌زنند در حالی‌که کابینت فلزی با ورق سیاه در برابر رطوبت مقاومت پایینی دارد.

کابینت فلزی با ورق گالوانیزه هم با این‌که مقاومت بالاتری نسبت به کابینت ورق سیاه در برابر رطوبت دارد اما باز هم در برابر کابینت استیل حرفی برای گفتن ندارد!

مزایا و معایب کابینت فلزی را باید در دو دسته کابینت‌های استیل و فلزی نوع اول و دوم بررسی کنیم. از آنجا که این دو دسته کابینت تفاوت‌های بسیار زیاد و بنیادینی باهم دارند، بررسی مزایا و معایب آن‌ها باهم توجیه ندارد.

مزایای کابینت فلزی گالوانیزه و ورق سیاه

مزایای کابینت استیل

معایب کابینت فلزی گالوانیزه و ورق سیاه

معایب کابینت فلزی استیل

کابینت آشپزخانه نئوپان روکش ملامینه

یکی از ارزان‌ترین انواع کابینت آشپزخانه، کابینت ملامینه است.

حالا باید ببینیم کابینت ملامینه چیست؟ ملامینه اصطلاحی است که در برخی مناطق کشور برای کابینتی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه به کار می‌رود.

البته به‌کار بردن اصطلاح ملامینه برای این نوع کابینت اشتباه است، چون کابینت ام دی اف معمولی هم روکش ملامینه دارد، منتهی با مغزی از جنس ام دی اف.

اما در هر حال، در بازار وقتی می‌گویند ورق ملامینه یا کابینت ملامینه، منظورشان کابینتی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه است.

به‌طور کلی، نئوپان از براده‌های درشت چوب، چسب و رزین ساخته می‌شود که تراکم کم‌تری نسبت به ام دی اف دارد. و البته مقاومت خیلی کم‌تری هم نسبت به رطوبت دارد.

در گذشته، خیلی از کابینت نئوپان استفاده می‌شد. اما در حال حاضر با گسترش یافتن انواع کابینت‌های ام دی اف، از نئوپان تنها برای کاربردهایی که احتمال نفوذ رطوبت تقریباً صفر باشد استفاده می‌شود؛

مزایای کابینت نئوپان روکش ملامینه

مشکلات و معایب کابینت ملامینه

برای اطلاع از محصولات و خدمات یاشیل ما را در اینستاگرام دنبال کنیدhttps://instagram.com/yashiil.ir

خروج از نسخه موبایل